Tata Mentor vs. Tata Model

Posted: February 22, 2011 by madhatTer666 in Uncategorized
Tags: , , , , ,

Pentru tata nu e nevoie de nicio categorie. El nu cadrează în nimic. E TATA. Punct.

Nu zic că e un tată model… Habar nu am ce anume ar face un tată model. Sau ce ar spune. Dar atunci când ar afla că are diabet probabil că nu şi-ar cumpăra sucuri toxice, shake-uri şi prăjiturele ca maniacu’, dacă nu pentru că s-ar gândi la sănătatea lui, atunci pentru că ar conştientiza că sunt oameni care îl iubesc şi au nevoie de el.

Când eram mică tata era mentorul meu în materie de muzică. Ţin minte şi acum când asculta muzică la walkman-ul Sony al lu’ frati-miu – inovaţie tehnologică la care eu nu aveam acces, ba chiar riscam să mă aleg cu mâini/picioare rupte dacă încercam să ating măcar un butonel – şi când ajungea la vreo melodie care nu-i plăcea în mod “spesial” mă chema pe mine să fiu şi eu fericită măcar 3 minuţele de “Ob-la-di Ob-la-da” sau de “The Continuing Story of Bungalow Bill”. Şi astfel, evita cred, şi consumul prea rapid al bateriilor, nefiind nevoie să mai apese pe fast forward. LOL.

După ce am mai crescut o ţâră şi am tot avut ocazia să asist la discuţiile din mediul excelent de patriarhal (tataie, tata şi frati-miu) mi s-a deschis apetitul şi faţă de alte mici bucurii şi curiozităţi ale vieţii (filme, cărţi, istoria religiilor, filosofie – şi alte asemenea minuni ale civilizaţiei care ne dau nouă încrederea cea de toate zilele şi ne ajută pe noi astăzi să fim nişte mediocri respectabili, sau cum aş zice în latină, “mediocris respectabilis”. Amin.)

Unii sunt oameni ai ideilor. Singurul ghinion e că ideile sunt traduse în lumea asta prin intermediul cuvintelor, mai rar prin intermediul faptelor (mă rog… depinde şi de idee; dar eu am plecat de la ideea că oamenii ideilor nu sunt întotdeauna pragmatici). Şi aşa cum am stabilit deja, cuvintele este inutile. IDEEA e, că trebuie, oricât de idealist ai fi, să încerci să nu rămâi blocat în lumea ideilor. Pentru că rişti să fii un om incomplet.

Daaaa, teoria e simplă şi e bună. Ştiu.

Poate n-a fost cel mai bun model, dar papi este primul meu mentor spiritual. (Nu, al doilea nu este guru Bivolaru, thanks for asking. LOL)

 

NOTE TO PAPI: LA MULŢI AAAAANI !!!!!!!!!!!!

 

Comments
  1. in aceste conditiuni gasesc o oportunitate corespunzatoare pentru ‘Sa iti traiasca !!’, ‘Sanatate!!’ si cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, ‘LA MULTI ANI !!!’ 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s