CV Mascul Alfa

Posted: February 5, 2011 by madhatTer666 in Mult căcat şi un ventilator
Tags: , , , , , , ,

Cercetătorii americani ( cum altfel?! ) au făcut recent o nouă semidescoperire: se pare că masculul alfa, reprezintă de fapt ultima versiune a experimentului (pe cât se pare, gata eşuat) Mamei Naturi numit “Survival of The Fittest” (STF), sau, mai pe româneşte, “Scapă Cine Poate!” (SCP!).

Versiunea anterioară, cea beta, a rămas în urmă o dată cu ramificaţia apărută în cadrul evoluţiei filogenetice ce a avut ca rezultat direct versiunea alfa. Astfel, neavând termeni de comparaţie, trebuie să acceptăm în unanimitate faptul că masculul alfa s-a născut irefutabil alfa.

Institutul din S.U.A. specializat în STF a făcut publice următoarele date referitoare la semipreţiosul curriculum vitae al unui mascul irefutabil alfa:

Copilăria/ Cei şapte ani de acasă (0-7 ani)

Văzându-se în cunoscuta situaţie “cer şi nu mi se dă”, hotărăşte să ia el fără să mai  ceară. Iată cum iese la suprafaţă caracterul alfa, aflat în stare latentă doar în primele 3 luni de viaţă. Therefore, he takes everything for granted.

Adolescenţa (unknown period, de obicei, cât vrea el)

Îşi formează principii de necontestat, ajungând la concluzia că nimic nu este mai important decât orgoliul lui.

Poate fi cea mai lungă perioadă, unele specimene rămânând cu gândirea din această perioadă pentru tot restul vieţii, apărându-şi teritoriul orgoliul până la adânci bătrâneţi.

În aceste momente viaţa este o luptă crâncenă pentru stabilirea ierarhiilor în grupuri, acestea devenind principalul cuib şi loc de manifestare al puterii conducătoare, care este fenomenul alfa.

Principalele manifestări sunt încăierările ce pornesc de la replici de tipul: “vezi că stai pe locul meu” sau de la intrigi de genul: “am agăţat-o pe puştoaica aia… da’ am auzit că e mai bună sor-ta”.

Studenţia (variază – în funcţie de facultatea aleasă şi de IQ )

În această perioadă, masculul îşi atinge climaxul ca alfa. Deja are o reputaţie pe care trebuie să şi-o păstreze nepătată şi nimic nu mai poate sta în calea orgoliului lui de a fi cu cele mai bune tipe – pe care le foloseşte ca pe batiste, de a da ordine în stânga şi-n dreapta şi toată lumea aferentă grupului să-i asculte comenzile, de a lua tot ce e mai bun pentru sine.

Aceasta este cea mai prolifică perioadă, după cum spuneam, iar specimenele ţin să rămână cât mai mult timp ataşate de grupul din studenţie, pentru a-şi menţine statutul în văzul tuturor pe termen nedefinit.

Post-studenţia (versiunea omega)

După multiple aventuri şi călătorii în diverse lumi atât imaginare cât şi semireale, în care masculul alfa a avut grijă să fie întotdeauna cel mai alfa, iată că vine momentul în care versiunea se auto-downgradează până la ce ştim azi a fi “masculul omega”.

Intervalul de timp în care are loc acest downgrade variază în funcţie de anumiţi parametri, ce ţin de personal development-ul fiecărui specimen; însă se ştie clar că după ce au acceptat ca inevitabilă “evoluţia” de la adolescentul alfa la ceva mai bun mai alfa, toate specimenele se îndreaptă spre semifantastica versiune omega, ce poate implica pe alocuri:

 • o nevastă, cel puţin 2 copii, plus un câine, o pisică şi 2 papagali – care să le ţină de urât la fiecare, cu schimbu’, o maşinuţă drăguţă de familion, precum şi megahipercriza vârstei a doua – unde poate interveni deja specificul spânzurat în garaj cu firu’ de la telefon.

Concluzii:

Masculu’ alfa stands up in the crowd, pentru că nu i-a oferit nimeni un scaun…. în la cap.

STAGE: zicea memaw că a zis la horoscop că săptămâna asta mă vindec…de ce anume??

MOOD: frică….

NOTE TO SELF: what does “fittest” în STF stand for, Mr. Darwin ?!? Maybe it stands for “Idiocracy”.

Comments
 1. pai, daca masculul alpha ajunge omega dupa studentie, atunci dupa studentie cine mai ramane mascul alpha ?

  dar ce ar fi daca toti am fi, de fapt, alpha ? ar fi prea tare… ne-am certa ca idiotii toata ziua, am incerca fiecare sa ne dam cu parerea si sa ne impunem punctul de vedere, am reusi sa ne uram intre noi, poate am reusi sa inventam si razboaiele si sa ne ducem pe front total implicati in conflict, ar ajunge basescu presedinte…. bai, ia stai… asta facem deja… si nu avem cum sa fim toti alpha… nu cumva ai descris prostia sub umbrela ‘alpha’ ?

  • madhatTer666 says:

   păi..referitor la prima întrebare… după studenţie, urmează post-studenţia, adică nu prea mai are pe unde să se afirme alfa, că oriunde s-ar duce e altu’ omega (sau poate chiar un OM (pseudo)normal , cu “capu’ p umeri” care-l converteşte şi pe ăsta la frăţia omega, sau, după caz, rămâne cu gândirea de studenţel alfa :))
   referitor la a doua şi a treia întrebare, ştiu că am scris la modul prea general şi nu se înţelege exact…. dar ai pus punctul p “i”-ul din inutil, când ai zis că am descris prostia sub “umbrela alfa”. e bună asta cu umbrela, mai ales dacă ne facem că plouă :))

   • nu mi-ai inteles prima intrebare 😀
    deci, pre-studentie eu sunt gamma si altu’ e alpha… post-studentie eu raman gamma si celalalt se downgradeaza la omega… atunci, inseamna ca dupa studentie nu mai exista conceptul de mascul alpha ? 😀

    si mi-a mai venit o intrebare in minte: daca eu sunt gamma si stau pe langa multi alpha, se ia ? adica incep si eu sa devin in timp delta, dupa care beta tinzand dupa alpha ? chestia asta cu alpha e un fel de holera sau alta boala cu transmitere rapida ?

 2. madhatTer666 says:

  deci reiau, de data asta mai concis: masculul alfa este un concept/termen general, care cuprinde de fapt următorii submultipli: bebeluşu’ alfa, adolescentu’ alfa, studenţelu’ alfa =))
  dar post-studenţie nu mai există vreo vreo categorie de alfa MAI ALFA, deoarece downgradează. dar există acel alfa rămas cu gândirea de adolescent alfa ( vezi al doilea paragraf din “Adolescenţa” ) şi acel alfa rămas cu gândirea de studenţel alfa – deşi el are peste 25 de ani. recunosc că m-am defectat zilele astea şi nu trebuia să apostez în starea în care sunt, pt că n-am pic d coerenţă. dacă nici de data asta n-ai înţeles, îmi dau demisia boss! =)) a doua problemă deşi pare mai profundă are un răspuns f simplu! dar evident nu ai citit atent aberaţia mea: masculu’ alfa se naşte irefutabil alfa! deci dacă nu te-ai născut alfa, nici n-o să fii vreodată! =)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s