Haideti cu totii la poza de grup!

Posted: January 24, 2011 by Sfanta Lopata in Mult căcat şi un ventilator
Tags: , , , , , , , , , ,

Noi ca specie am esuat si devine din ce in ce mai vizibil. Cum orice imperiu intra in perioada lui de declin la un moment dat, asa si degradarea noastra este naturala si devine din ce in ce mai accelarata.

Cu toate astea, cum priveam eu absorbit total de butonul verde din vagonul metroului care se aprinde ca trenul ajunge in statie si ma gandeam, in tot acest timp, la civilizatiile mayase si egiptene pe ritmuri de manele scoase de telefonul unui alt calator, cumsecade de altfel, am avut o revelatie.

La fiecare final (ex.: terminarea liceului, ultima zi dintr-o excursie in grup, o orgie etc.) se face cate o poza de final, cu tot grupul participant.

Pe de alta parte si noi (a se citi civilizatia noastra) ne aflam la randul nostru la un final de drum. In orice zi ne poate lovi obrazul Sfanta Apocalipsa de atata scarba cat o fi strans si ea si ne finalizam si noi existenta.

Ceea ce ne va salva pe noi in acest moment nu este o poza de grup de final, ci o ‘poza’ de grup de inceput. Mai exact: nu trebuie sa iesim bine in poza pentru noi (pentru ca, bineinteles, dupa Sfanta Apocalipsa nici unul dintre noi nu va mai fi prin preajma ca sa se uita nostalgic cu lacrimi in ochi pe vreun album de poze), ci pentru primii arheologi ai civilizatiei urmatoare care o sa ne descopere. Macar in ochii lor sa incercam sa dam si noi bine.

Noi nu incercam sa realizam nimic pentru noi in prezent, atunci macar sa lasam senzatia urmatorilor ca ne-am descurcat de minune. Asa ca haideti sa facem putin curat, asa, ca de ochii soacrei, sa simulam ca facem lucrurile complexe si importante, haideti sa facem repede niste drumuri pentru ca altfel ne facem de cacat rau (cat de cacat ar fi ca urmatorii oameni sa descopere tot drumurile construite in timpul dominatiei Imperiului Roman si din timpurile noastre doar gropi fara drumuri de jur imprejur), haideti sa inaltam repede niste blocuri de carton sau ceva, sa facem repede o autostrada suspendata, doamna Udrea sa scoata repede niste postere si fly-ere cu Carphatian Gardens 3D cu aroma de zmeura etc.

Chiar daca nu apucam sa le terminam tot e ok, pentru ca sigur vor presupune si ei ca ne-a lovit ciuma sau holera fulgerator si vor concluziona ca promiteam dar nu ne-a ajutat natura si Sfanta Divinitate.

Si in acest fel, destul de simplu zic eu, suntem salvati… macar in ochii altora.

Comments
  1. madhatTer666 says:

    da…şi eu, ca un “geologist în devenire” (în imaginaţia lu’ tata) ce sunt.., adică tocmai pt că am o perspectivă de ansamblu asupra erelor geologice, a timpului la scară macro îndeobşte, m-am cugetat asupra posibilei noastre radieri de pe faţa pământului, cu posibile consecinţe într-un depărtat viitor mai luminat…în care “neoarheologii” ar soate la suprafaţă minunăţiile arhitecturale şi fosilele de homo sapiens-sapiens.. şi poate că ne-ar vedea cu ochi buni… dar nu avem garanţia că vor fi dotaţi cu aşa ceva…

  2. CevaVerde says:

    Asa cum “Mama Natura” ne-a obisnuit, probabil la urmatoarea mare extinctie (vezi soarta dinozaurilor…) cei mai buni o sa supravietuiasca (si nu ma refer aici la oameni neaparat…). Si asa cum am evoluat de la bacterie la ceea ce ne numim azi fiinte superioare si inteligente ( :-j ), vor evolua si supravietuitorii cataclismului la niste forme de viata mai avansate… Vor avea probabil capacitatea de a dezvolta stiinte precum “arheologie” si “paleontologie” si de a descoperi ramasite ale unor maimute cu fundul rosu numite oameni si poate vor face si niste decumentare la NeoDiscovery TV cu numeroase teorii despre cine am fost noi si cum ne-am dus dracu’… insa poate nu vor avea aceeasi sete de cunoastere ca a noastra, sau poate pur si simplu vor gasi ceva mai interesant de facut…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s