Istoria Alternativa a Omenirii (IA-O) – 1. Notiuni introductive

Posted: January 15, 2011 by Sfanta Lopata in Istoria Alternativă a Omenirii (IA-O)
Tags: , , , ,

Contrar dovezilor stiintifice pe baza carora s-a construit falsa ipoteza cum ca radacinile oamenirii sunt chiar aici, pe planeta Pamant, Istoria Alternativa a Omenirii (pe scurt IA-O) surprinde aparitia primului om pe Marte cu foarte foarte foarte mult timp in urma.

Istoria Alternativa a Omenirii (IA-O inca o data, pe scurt) incepe pe Marte unde, cu foarte foarte foarte mult timp in urma, omul a aparut gratie unui accident bizar si totusi fericit care implica un platouas de micro-organisme, o eruptie vulcanica extrem puternica si o gramada de furtuni de suprafata ce au jucat rolul polonicului cu care se amesteca ciorba in oala.

In acele vremuri, Marte era o planeta minunata si de o bogatie cum nu s-a mai vazut din punct de vedere al resurselor. Omenirea la randul ei s-a contopit cu planeta intr-o armonie pe care numai in basme o mai poti intalni: toti oamenii erau frumosi, constiinciosi, harnici, veseli, respectau adevaratele valori, erau ospitalieri, erau extraordinar de inteligenti si de organizati, erau dornici sa descopere lucruri noi si utile, toate acestea intr-o civilizatie infloritoare.

Dar procesul de inflorire a civilizatiei umane de pe Marte a avut un pret urias: oamenii au exploatat resursele planetei intr-un ritm atat de galopant incat Marte cea verde si seducatoare a ajuns in starea in care o gasim si astazi: o planeta executata, arida, o planeta secata de orice resursa care numai ofera decat un decor dezolant si deprimant. Oamenii de pe Marte, treziti parca dintr-un vis frumos si loviti de crunta realitate, au inceput sa fie tristi, deprimati, demotivati, oricat de mult incearcau sa se autoconvinga ca este bine, ca sunt sanatosi, ca au ce manca si ca sistemul de asigurari de sanatate inca prospera.

Cum nu poti trai intr-o iluzie si in incercari de autosugestie o viata intreaga, o mana de oameni care nu mai puteau sa se abtina au spus ca ce se intampla este o mizerie, ca omenirea a facut niste greseli imense si ca ar trebuie sa simta responsabili fata de Marte, planeta magnifica pe care oamenii au transformat-o inconstient intr-o epava.

Si atunci, oamenii, cu capul in pamant de rusine, s-au hotarat sa migreze spre locuri unde vor putea sa fie din nou constinciosi, muncitori, dornici de noi descoperiri, veseli etc. Si ca sansele supravietuirii omenirii sa creasca, statistic vorbind, oamenii s-au organizat in grupuri urmand ca fiecare grup sa colonizeze cate o planeta din sistemul nostru solar: Saturn, Neptun, Pluto, Pamant, Jupiter si Venus.

Un grup de oameni a fost desemnat sa colonizeze chiar si Soarele.

Si acestea fiind spuse, oamenii s-au pupat, si-au strans calduros mainile, si-au tinut discursuri motivationale in care nu au lipsit textele arhicunoscute cum ar fi ‘Sa zambim ! Totul va fi bine… o sa vedeti’, ‘Asta o facem pentru evolutie si progres !’, dupa care s-au imbratisat din nou, si au plecat catre destinatiile hotarate, lasand in urma o Marte fara de viata care sa aduca aminte fiecarui om in parte de greselile pe care civilizatia lui le-a facut.

Comments
  1. madhatTer666 says:

    tu ai dat-o noi am luat-o…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s